Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
19.12.2017

Avocat beat, reţinut pentru accidentarea, pe zebră, a patru persoane, părăsirea locului accidentului rutier şi ameninţare cu omor

Procuratura municipiului Chişinău anunţă despre reţinerea unui conducător auto, care în seara zilei de ieri, a accidentat patru persoane care traversau regulamentar carosabilul, după care a părăsit locul accidentului rutier.

Incidentul a avut loc în seara zilei de ieri, cînd bănuitul, care se deplasa la volanul unui autoturism de model „Suzuki Vitara” pe bulevardul Zelinschi, nu a oprit la semnalul verde al semaforului, tamponînd patru persoane, printre care doi copii, care traversau regulamentar strada, după care a părăsit locul accidentului rutier. În urma impactului, cei patru pietoni au suferit traumatisme, avînd nevoie de îngrijiri medicale.

La scurt timp după părăsirea locului accidentului rutier, bănuitul a ameninţat cu omor cîţiva civili, prin scoaterea din toc a armei de foc pe care o deţinea legal, imediat fiind imobilizat de agenţii de patrulare.

Bănuitul s-a dovedit a fi un avocat din capitală, în vîrstă de 34 de ani, care a fost reţinut preventiv pentru 72 de ore. Rezultatele testării alcooscopice au concluzionat că, la momentul accidentului, conducătorul auto avea concentraţia de alcool de 0,84 mg/l în aerul expirat.

Pe acest caz procurorii au iniţiat două cauze penale pentru încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, săvîrşită în stare de ebrietate şi ameninţare cu omor.

Dacă va fi recunoscut vinovat, inculpatul riscă de la 4 la 8 ani închisoare cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 4 la 5 ani, anunță Secţia relaţii publice a Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus