Trimite e-mail | Printeaza
Politic
13.12.2017

Reprezentanții celor două camere ale Parlamentului britanic salută evoluțiile din Republica Moldova și încurajează guvernarea să continue modernizarea țării

Reprezentanții celor două camere ale Parlamentului britanic salută evoluțiile din Republica Moldova și încurajează guvernarea să continue modernizarea țării

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, s-a întâlnit cu membrii Grupului comun de prietenie cu Moldova din Parlamentul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.
 
Discuțiile au vizat agenda de reforme, proiecte și acțiuni menite să modernizeze Republica Moldova, să întărească democrația și statul de drept, să fortifice economia, dar și să diminueze șomajul și migrația.
 
În context, Andrian Candu a menționat programul de stat “Prima casă”, votat deja în prima lectură, subvenționarea locurilor noi de muncă, proiectul social privind tichetele de masă.
 
De asemenea, speakerul le-a comunicat membrilor Grupului de prietenie despre deschiderea oficiului de legătură NATO la Chișinău, care va contribui la consolidarea capacităților de intervenție în caz de situații de urgență civilă, combaterea ameninṭărilor cibernetice, reforma sectorului de securitate ṣi de apărare, contracararea terorismului.
 
În cadrul întâlnirii la care au participat președintele Grupului comun de prietenie, John Whittingdale, co-președintele Lord Dubs, Lord Wasserman și Lord German au fost discutate și provocările cărora Republica Moldova trebuie să le facă față, precum lupta cu propaganda și măsurile care se întreprind pentru a contracara dezinformarea și manipularea care atentează la securitatea nu doar a țării, ci și în regiune.
 
Reprezentanții celor două camere ale Parlamentului britanic au salutat evoluțiile înregistrate de țara noastră de la ultima întâlnire, februarie 2017, și a încurajat guvernarea de la Chișinău să continue procesul.
 
În final, Andrian Candu i-a invitat pe oficiali să efectueze o vizită în Republica Moldova.
 
Subiectele de securitate au fost discutate și în cadrul unei mese rotunde organizate de think-tank-ul britanic Royal United Services Institute (RUSI).
 
În perioada 10-12 decembrie, președintele Parlamentului, Andrian Candu, se află la Londra, unde participă la mai multe evenimente dedicate securității rutiere, dar și are întâlniri cu mai mulți oficiali britanici, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus