Trimite e-mail | Printeaza
Economie
13.12.2017

Conducerea Băncii Naționale a Moldovei a avut o întrevedere cu reprezentanții Confederației Naționale a Patronatului din Republica Moldova

Conducerea Băncii Naționale a Moldovei a avut o întrevedere cu reprezentanții Confederației Naționale a Patronatului din Republica Moldova

Conducerea Băncii Naționale a Moldovei a avut o întrevedere cu reprezentanții Confederației Naționale a Patronatului din Republica Moldova, dedicată problemelor identificate de agenții economici in domeniul creditării și reglementării bancare. Participanții au abordat și alte teme, precum previzibilitatea politicii monetare, fluctuația cursului valutar, dezvoltarea și liberalizarea pieței financiare.

Membrii Comitetului executiv al BNM au adus răspunsuri la un șir de întrebări și au notat unele propuneri, urmând a fi examinate într-un viitor apropiat. În special, membrii Patronatelor s-au referit la necesitatea de stimulare a creditării economiei reale, de a încuraja concurența între bănci, de a diversifica serviciile și instrumentele financiare și de a optimiza anumite reglementări. Conducerea BNM a menționat necesitatea atragerii investitorilor străini de calitate pentru dinamizarea și modernizarea sistemului bancar local.

Banca Națională a confirmat deschiderea pentru un asemenea schimb de idei și luarea în considerare a acestora în procesul său decizional, în măsura în care acestea sunt compatibile cu menținerea stabilității prețurilor și asigurarea stabilității financiare în sistemul bancar, anunță un comunicat al BNM.

Întrunirile dintre Banca Națională și Patronate urmează să aibă loc trimestrial.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus