Trimite e-mail | Printeaza
Economie
11.12.2017

MIEPO fortifică platforma ”Diplomatic Economic Club”

Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova a relansat astăzi, 11 decembrie 2017, clubul – ”Diplomatic Economic Club”.

Acesta a fost creat ca o platformă de dialog între reprezentanții corpului diplomatic în Republica Moldova, reprezentanții MIEPO, instituțiilor publice, organizațiilor internaționale, donatorilor și partenerilor de dezvoltare.

Şedința de relansare a clubului, a avut drept scop de a aduce în fața reprezentanților misiunilor diplomatice cele mai noi informații cu privire la situația economică a Republicii Moldova și a pune în discuţie mecanizmul de funcţiomare a platformei.

Ședința ”Diplomatic Economic Club” a fost deschisă de către Directorul General MIEPO, Vitalie Zaharia, care a remarcat:
”Instituția își propune să transforme acest club într-un instrument lucrativ, dinamic, care va funcționa în baza cerințelor reale ale membrilor săi și doar în baza unui strâns parteneriat cu aceștia. De comun, ne propunem să realizăm cele mai diverse activități, și anume: schimb de informații, proiecte, inițiative; organizarea de diverse discuții tematice, evenimente și dezbateri de ordin general sau specific, inclusiv cu invitarea oaspeților de rang înalt de nivel public sau privat; organizarea de workshopuri, vizite de studii, ș.a.”.

Totodată, ședința a fost deschisă și de către Secretarii de Stat a Ministerului Economiei și Infrastructurii, Iuliana Dragalin și a Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tatiana Molcean, care au salutat inițiativa activității ”Diplomatic Economic Club” și au îndemnat reprezentanții corpului diplomatic acreditat în Moldova să utilizeze la maximum această oportunitate, să comunice şi să interacţioneze cu mediul de afacere.

La evenimentul au participat peste 25 de reprezentanți ai corpului diplomatic străin, care în panelul de discuții dintre MIEPO și membrii clubului au ajuns la concluzia unanimă de a organiza regulat ”Diplomatic Economic Club” cu tematici specifice care vor fi agreate din timp, precum și cu invitați speciali în dependență de problemele și inițiativele care urmează a fi discutate.

«Diplomatic Economic Club» este o combinație a platformelor «Dialogului economic» și «Clubului de idei economice», care permite atât schimbul de informații economice, cât și generare de idei, care ar putea contribui în mod pozitiv la etapele de dezvoltare și implementare a politicilor economice. Platforma permite membrilor clubului să analizeze aplicarea politicilor economice strategice ale Republicii Moldova pentru a oferi factorilor de decizie din țară informații și practici utile în domeniu.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus