Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
07.12.2017

Parlamentul a ratificat Acordul – cadru cu Corporația Financiară Nordică de Mediu

Parlamentul a ratificat Acordul – cadru cu Corporația Financiară Nordică de Mediu

Republica Moldova va fi eligibilă pentru finanţarea proiectelor  din partea Corporației Financiare Nordice de Mediu (NEFCO).  Parlamentul a examinat și votat, în ședința de astăzi, ratificarea Acordului – cadru dintre Republica Moldova și Corporația Financiară Nordică de Mediu.
 
Corporaţia Financiară Nordică de Mediu a fost înfiinţată în anul 1990 de către Danemarca,  Islanda,  Norvegia, Finlanda, Suedia și oferă sprijin financiar pentru o varietate de proiecte energetice şi ecologice, inclusiv eficienţă energetică în toate sectoarele economiei naţionale, proiecte de valorificare a potenţialului regenerabil și proiecte de mediu. De asemenea, corporaţia gestionează fondurile partenerilor săi, inclusiv a Comisiei Europene şi Guvernelor ţărilor nordice, care oferă resurse financiare pentru realizarea proiectelor.
 
Astfel,  corporaţia finanţează proiecte mici, cu buget de până la 5 mii euro, la nivel de municipii/oraşe, utilizând parteneriatul public-privat. Finanțarea se efectuează sub formă de împrumuturi, oferite în condiţii de piaţă sau preferenţiale, care  pot presupune și o parte grant.
 
Acordul-cadru între Republica Moldova şi Corporaţia Financiară Nordică de Mediu a fost semnat pe data de 21 iulie 2017 la Chişinău. Documentul intră în vigoare în ziua în care NEFCO confirmă recepţionarea copiei veridice a instrumentului de ratificare a acestuia.
 
Tot astăzi, Parlamentul a votat aderarea Republicii Moldova la Protocolul privind aspect specific ale echipamentelor aeronautice la Convenția privind garanțiile internaționale în materie de echipamente mobile, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus