Trimite e-mail | Printeaza
Politic
07.12.2017

Modificările Codului audiovizualului al Republicii Moldova privind securizarea spațiului informațional, votate în lectură finală

 Modificările Codului audiovizualului al Republicii Moldova privind securizarea spațiului informațional, votate în lectură finală

Codul audiovizualului al Republicii Moldova a fost, astăzi, completat cu norme privind securizarea spațiului informațional, în lectură finală. Modificările au fost aprobate cu votul a 61 de deputați din cei prezenți la ședință.
 
Completările Codul audiovizualului prevăd noi norme prin care se asigură protecția persoanelor, societății și a statului de eventuale tentative de dezinformare sau de informare manipulatoare din exterior și neadmiterii provocărilor cu caracter mediatic îndreptate împotriva Republicii Moldova.
 
La fel, este prevăzută transmisia programelor de televiziune și radio cu conținut informativ, informativ-analitic, militar și politic care sunt produse în statele membre ale Uniunii Europene, SUA, Canada, precum și în statele care au ratificat Convenția Europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră.
 
Totodată, sunt completări privind unele sancțiuni demotivante pentru radiodifuzorii care încalcă prevederile articolului privind transmisia și retransmisia emisiunilor respective din străinătate. anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus