Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2017-12-06/cetatzean-al-ucrainei-condamnat-pentru-un-accident-cu-trei-mortzi-51786.html
Data: Dec 6, 2017 (19:09)

Cetăţean al Ucrainei condamnat pentru un accident cu trei morţi

Procuratura raionului Criuleni anunţă despre condamnarea unui cetăţean al Ucrainei la 4 ani închisoare pentru încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei de către persoana care conduce mijlocul de transport, soldată cu decesul a trei persoane. De asemenea, acesta a fost privat de dreptul de a conduce mijlocul de transport timp de 4 ani.

Tragedia a avut loc în dimineaţa zilei de 2 iulie a acestui an, pe traseul M-14, în apropiere de satul Măgdăceşti. Inculpatul, care împreună cu concubina sa se întorceau din Ucraina la volanul unui „Renault”, nu a manifestat prudenţă la trafic, a ieşit pe contrasens tamponînd frontal un „Mercedes” care se deplasa regulamentar din sens opus.

Impactul a fost atît de puternic, încît şoferul şi pasagerul „Mercedes”-ului, care erau angajaţi ai Serviciului Situaţiilor Excepţionale Buiucani au murit pe loc, iar mai tîrziu, din cauza traumatismelor incompatibile cu viaţa, la spital s-a stins şi concubina inculpatului.

Totuşi, procurorii, care au solicitat condamnarea bărbatului la 6 ani şi 8 luni închisoare, consideră sentinţa aplicată de magistraţi ca fiind prea blîndă şi anunţă că o vor contesta, inclusiv, insistînd pe recuperarea de către acesta şi a cheltuielilor judiciare în sumă de 8534 lei, anunță Secţia relaţii publice a Procuraturii Generale.