Trimite e-mail | Printeaza
Politic
04.12.2017

Secretarul de stat în domeniul integrării europene, Daniela Morari a întreprins o vizită de lucru la Varşovia

La 4 decembrie curent, secretarul de stat în domeniul integrării europene, Daniela Morari a întreprins o vizită de lucru la Varşovia, la invitaţiativa viceministrului de externe al Republicii Polone, Bartosz Cichocki.

În cadrul vizitei au fost organizate consultări interministeriale bilaterale în domeniul integrării europene. Agenda discuţiilor a vizat rezultatele Summitului Parteneriatului Estic, evoluţiile dialogului Republica Moldova-Uniunea Europeană, implementarea Acordului de Asociere, precum şi aspecte ale cooperării bilaterale.

Referindu-se la rezultatele Summit-ului Parteneriatului Estic, oficialii au remarcat că acesta a constituit un cadru important pentru aprecierea realizărilor obţinute, dar şi pentru stabilirea unor  priorităţi de viitor care vor aduce rezultate tangibile cetăţenilor. Partea polonă a reconfirmat sprijinul său în eforturile Republicii Moldova de modernizare a ţării şi importanţa valorificării oportunităţilor Parteneriatului Estic.

Potrivit MAEIE, părţile au convenit organizarea următoarei reuniuni a Forumului moldo-polon in domeniul integrării europene în primele luni ale anului viitor.

În marja consultărilor, oficialii au semnat Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Polone privind angajarea la o muncă remunerată a membrilor de familie a membrului misiunii diplomatice sau oficiului consular. Documentul asigură desfăşurarea activităţii profesionale de menţinere şi perfecţionare a calificării din ţara de origine, prin încadrarea în câmpul muncii în ţara de reşedinţă, pe durata aflării în misiune.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus