Trimite e-mail | Printeaza
Politic
01.12.2017

Premierul Pavel Filip a felicitat poporul român cu prilejul Zilei Naționale a României

Premierul Pavel Filip a felicitat poporul român cu prilejul Zilei Naționale a României

Prim-ministrul Pavel Filip a participat, în seara zilei de astăzi, la recepția organizată la Chișinău cu ocazia Zilei Naționale a României. Cu acest prilej, Premierul a adresat un mesaj de felicitare poporului român și a mulțumit statului vecin pentru sprijinul continuu oferit Republicii Moldova.
 
„Vreau să aduc tuturor românilor felicitări cordiale și urări de pace, bunăstare și prosperitate continuă, atât din partea Guvernului Republicii Moldova, cât și al meu personal”, a menţionat Pavel Filip.
 
Șeful Executivului a exprimat gratitudine pentru suportul necondiționat acordat de către România țării noastre. Premierul a enumerat transmiterea microbuzelor școlare, renovarea grădinițelor, restaurarea obiectivelor culturale, amintind și despre cei patru eroi români care și-au pierdut viața în tragicul accident de la Haragâș. „Atunci când Republica Moldova s-a simțit mai greu, atunci când au fost blocate finanțările din exterior, România a fost acea țară care ne-a acordat un împrumut de 150 de milioane de euro”, a mai spus Pavel Filip.
 
Totodată, Prim-ministrul a subliniat că evenimentele care au avut loc pe parcursul acestui an au contribuit la aprofundarea relaţiilor de prietenie şi colaborare dintre Republica Moldova și România. În context, a fost menționat mesajul puternic și pozitiv în susținerea țării noastre, transmis de către România în marja Summitului Parteneriatului Estic. Pavel Filip a dat asigurări că autoritățile de la Chișinău vor rămâne concentrate pe implementarea reformelor pentru atingerea obiectivului de integrare europeană, anunță un comunicat al guvernului.
 
La rândul său, Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, a calificat relațiile moldo-române drept speciale și a subliniat că România va sprijini în continuare Republica Moldova. „Politica noastră este să multiplicăm și să consolidăm progresele obținute până în prezent, să încurajăm reformele structurale, să contribuim la întărirea instituțiilor, astfel încât toate acestea să genereze stabilitate și prosperitate pentru cetățenii Republicii Moldova”, a accentuat Daniel Ioniță.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus