Trimite e-mail | Printeaza
Economie
30.11.2017

Guvernul a aprobat proiectele de lege pentru ratificarea Acordului privind asistența macrofinanciară de 100 de milioane de euro din partea UE

Guvernul a aprobat proiectele de lege pentru ratificarea Acordului privind asistența macrofinanciară de 100 de milioane de euro din partea UE

Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi proiectele de lege pentru ratificarea Acordurilor de grant și de împrumut dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană privind asistența macrofinanciară pentru Republica Moldova şi a Memorandumului de înţelegere conex, semnate pe 23 noiembrie curent, la Bruxelles.
 
Asistența macrofinanciară oferită Republicii Moldova este în valoare totală de 100 milioane de euro, dintre care 60 milioane de euro vor fi acordate sub formă de împrumut, iar 40 milioane de euro - sub formă de grant. Resursele financiare vor fi alocate în trei tranșe egale, în funcție de progresele înregistrate în implementarea prevederilor Memorandumului cu Fondul Monetar Internațional și a condiționalităților stabilite între Republica Moldova și Uniunea Europeană.
 
Asistența macrofinanciară din partea UE va contribui la crearea unui cadru macroeconomic stabil în țara noastră, favorabil pentru implementarea reformelor structurale.
 
Pachetul de documente urmează să fie expediat Parlamentului pentru examinare, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus