Trimite e-mail | Printeaza
Politic
28.11.2017

Delegația Parlamentului participă la Reuniunea Adunării Parlamentare a Inițiativei Central Europene

Delegația Parlamentului Republicii Moldova, condusă de Vicepreședintele Legislativului Vladimir Vitiuc, participă la Reuniunea Adunării Parlamentare a Inițiativei Central Europene, Dimensiunea Parlamentară. Evenimentul cu genericul ”Tehnologiile digitale în contextul asigurării securității geopolitice” are loc marți, 28 noiembrie 2017, la Minsk, Republica Belarus.

Din componența delegației fac parte deputații Nicolae Juravschi și Dumitru Diacov.

La finalul discuțiilor, urmează a fi adoptată Declarația finală a Reuniunii Adunării Parlamentare a Inițiativei Central Europene, Dimensiunea Parlamentară.

Inițiativa Central Europeană reprezintă cel mai vechi și cel mai mare forum pentru cooperarea regională în Europa. Obiectivul organizației este consolidarea cooperării dintre statele din Europa Centrală, de Est și de Sud-Est, precum și pregătirea acestora pentru aderare la UE. Dimensiunea Parlamentară a Inițiativei Central Europene a fost înființată în 1991. Membre ale acesteia sunt delegațiile permanente ale parlamentelor naționale din cele 18 state membre ale Inițiativei Central Europene. Republica Moldova a devenit membru în 1996.

Președinția Dimensiunii Parlamentare a Inițiativei Central Europene este deținută în anul 2017 de către Parlamentul Republicii Belarus, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus