Trimite e-mail | Printeaza
Politic
24.11.2017

Pavel Filip a avut astăzi, la Bruxelles, o întrevedere cu Premierul Republicii Slovenia, Miroslav Cerar

Pavel Filip a avut astăzi, la Bruxelles, o întrevedere cu Premierul Republicii Slovenia, Miroslav Cerar

Tematica întâlnirii a cuprins aspecte privind relaţiile bilaterale moldo-slovene, afacerile europene, cooperarea în cadrul organizaţiilor internaţionale şi subiecte privind securitatea regională.
 
Părțile au apreciat dialogul existent între cele două ţări, pledând pentru intensificarea acestuia în diverse domenii. De asemenea, în contextul procesului de integrare europeană a Republicii Moldova, Premierul Pavel Filip a adus mulţumiri omologului său sloven pentru disponibilitatea de a sprijini țara noastră în continuare în implementarea agendei de reforme.
 
În special, Pavel Filip a apreciat contribuţia Consilierului UE de Nivel Înalt din Slovenia, care oferă expertiză Guvernului Republicii Moldova în aspecte economice şi de dezvoltare a comerţului în procesul implementării Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător.
 
Totodată, oficialii au exprimat interesul pentru continuarea lucrărilor Comisiei interguvernamentale moldo-slovene pentru colaborare comercial-economică, în scopul dinamizării relațiilor bilaterale, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus