Trimite e-mail | Printeaza
Politic
23.11.2017

Reformele Guvernului, discutate de Premierul Pavel Filip și Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk

Reformele Guvernului, discutate de Premierul Pavel Filip și Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk

Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi, la Bruxelles, o întrevedere cu Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk,în marja participării la Summitul Parteneriatului Estic.
 
Oficialii au avut un schimb de opinii privind evoluţiile în implementarea Acordului de Asociere, precum și legat de situația internă din Republica Moldova. Premierul Pavel Filip a specificat că stabilitatea situaţiei politice interne este asigurată de funcţionarea responsabilă a instituţiilor statului, a căror eficienţă va spori odată cu finalizarea reformei administraţiei publice centrale.
 
Totodată, șeful Executivului a reiterat interesul politic naţional care vizează asigurarea stabilităţii şi securităţii statului, precum şi continuarea parcursului european al Republicii Moldova. Pavel Filip a spus că ultimele sondaje arată o creștere semnificativă a numărului de persoane care optează pentru integrarea țării în Uniunea Europeană. În acest sens, Premierul a apreciat aportul Preşedintelui Consiliului European în consolidarea dialogului politic cu UE.
 
De asemenea, Prim-ministrul Pavel Filip a făcut referire la principalele preocupări ale Guvernului pe termen scurt, mediu și lung: asigurarea independenţei justiţiei, continuarea investigaţiei fraudei bancare şi tragerea la răspundere a celor implicaţi, adoptarea noului cod al audiovizualului şi implementarea în conformitate cu recomandările Comisiei de la Veneţia a noii legislaţii electorale. Premierul a specificat că toate condiționalitățile stabilite pentru acordarea asistenței macrofinanciare vor fi îndeplinite.
 
La rândul său, Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a menționat că Moldova este unul dintre cei mai importanți actori în cadrul Parteneriatului Estic. Oficialul a apreciat rolul constructiv al Republicii Moldova în pregătirea Summitului Parteneriatului Estic și a Declarației finale a reuniunii.
 
Totodată, Donald Tusk s-a arătat satisfăcut de creșterea nivelului de popularitate a UE în rândul cetățenilor Republicii Moldova. Oficialul a declarat că țara noastră are suficienți prieteni în UE pentru a  merge ferm pe calea integrării europene și a asigurat de întregul sprijin în promovarea reformelor, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus