Trimite e-mail | Printeaza
Economie
20.11.2017

Produsele alimentare din Bulgaria au fost prezentate la Chişinău

Produsele alimentare din Bulgaria au fost prezentate la Chişinău

Directorul general al MIEPO, Vitalie Zaharia, a participat, astăzi, la o prezentare a produselor agroalimentare bulgare cu genericul ”Produse alimentare și băuturi din Bulgaria”. Evenimentul a fost organizat de Ambasada Bulgariei la Chișinău în cooperare cu camerele de comerţ şi industrie ale Republicii Moldova și Bulgariei, cu participarea a 14 companii bulgare.

Directorul general al MIEPO a salutat prezența companiilor bulgare la eveniment, menționând importanța implicării comunității de afaceri în procesul de dezvoltare a relațiilor economice dintre ambele țări.

”Bulgaria este unul din principalii parteneri comerciali ai Republicii Moldova. Exportul de mărfuri moldovenești în Bulgaria a crescut în 2016, de 2,7 ori, însumând 76 milioane USD. Sper că la finalul evenimentului, companiile bulgare își vor întâlni noi partenerii aici în Moldova și vor încheia contracte de afaceri”, a spus Vitalie Zaharia.

Companiile bulgare și-au prezentat produsele și serviciile, au oferit informații despre producerea, promovarea, comercializarea, stabilirea parteneriatelor cu producătorii din diverse ramuri, cum ar fi produse lactate, băuturi tradiționale, produse din carne, conserve, condimente și aditivi alimentari, alimente ecologice etc., iar la final au fost organizate întrevederi bilaterale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus