Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2017-11-14/programul-na-iunilor-unite-pentru-dezvoltare-pnud-va-sus-ine-in-continuare-ara-noastra-51439.html
Data: Nov 14, 2017 (19:00)

Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare PNUD va susține în continuare țara noastră

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Vasile Bîtca a discutat cu Rastislav Vrbensky, director-adjunct al Biroului Regional al Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) pentru Europa și Asia Centrală, despre prioritățile guvernamentale în domeniul agriculturii, dezvoltării regionale și mediului și cooperarea cu PNUD în vederea realizării angajamentelor internaționale în acest sens.

La întrevedere Rastislav Vrbensky  a fost însoțit de Dafina Gercheva, Coordonatorul Rezident al Organizaţiei Națiunilor Unite și reprezentantul permanent al Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în Republica Moldova.
Oficialii au realizat o retrospectivă a proiectelor implementate cu suportul PNUD Moldova, au apreciat eficiența cooperării și colaborării bilaterale și și-au reiterat disponibilitatea de a dezvolta noi proiecte pentru a susține țara noastră în parcursul său european.

”Suntem recunoscători Organizaţiei Națiunilor Unite pentru susținerea în implementarea priorităților guvernamentale și a angajamentelor internaționale asumate. PNUD Moldova a fost întotdeauna un partener de nădejde și suntem siguri că vom reuși să atingem obiectivele propuse. Vă mulțumim pentru susținerea țării noastre în parcursul european și pentru încrederea acordată Guvernului Republicii Moldova”, a menționat ministrul Vasile Bîtca, în cadrul dialogului cu oficialii PNUD. De asemenea, ministrul a vorbit despre potențialele necesități de susținere a  Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului în domeniile ce țin de agricultura sustenabilă, dezvoltarea locală și regională, precum și dezvoltarea economică verde.

La rândul său, directorul-adjunct al Biroului Regional Pnud pentru Europa și Asia Centrală, Rastislav Vrbensky  a vorbit despre prioritățile parteneriatului și a reiterat disponibilitatea PNUD de a susține țara noastră.

”Reiterăm disponibilitatea de a împărtăși experiența PNUD la nivel global și în regiune în sprijinirea țărilor în tranziție în domeniul dezvoltării ecologice durabile, adaptarea la schimbările climatice și atenuarea impactului acestor schimbări, conservarea biodiversității. Ministerul pe care îl reprezentați rămâne partenerul cheie în  realizarea proiectelor de mediu”, a subliniat Rastislav Vrbensky, director-adjunct al Biroului Regional PNUD pentru Europa și Asia Centrală.

Totodată, oficialul a comunicat că va susține țara noastră în cadrul unei inițiative comune de aplicare la Fondul Verde pentru Climă (Green Climate Fund), mecanism financiar al ONU, pentru realizarea noilor proiecte în domeniul protecției mediului.
 ”Observăm ambiția Guvernului Republicii Moldova în realizarea prevederilor Acordului de Asociere și parcursul european și vă vom susține în acest sens”, a precizat  Dafina Gercheva, Coordonatorul Rezident al Organizaţiei Națiunilor Unite și reprezentantul permanent al Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în Republica Moldova, anunță Serviciul de presă al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.