Trimite e-mail | Printeaza
IT
10.11.2017

Proiectul noului Cod al audiovizualului va fi supus dezbaterilor publice și transmis pentru expertiză Comisiei de la Veneția

Proiectul noului Cod al audiovizualului va fi supus dezbaterilor publice și transmis pentru expertiză Comisiei de la Veneția

Proiectul noului Cod al audiovizualului, după elaborare și prezentare de către grupul de lucru, va fi supus dezbaterilor publice și transmis pentru expertiză Comisiei de la Veneția. Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței de astăzi a Grupului pentru îmbunătățirea legislației mass-media, prezidată de Speakerul Andrian Candu.

”Ne-am asumat angajamentul de a adopta documentele elaborate de Grupul pentru îmbunătățirea legislației mass-media”, a menționat Andrian Candu.

În cadrul şedinţei au fost discutate activitățile desfășurate de cele 8 subgrupuri tematice de lucru. Participanții la discuții au anunțat că proiectele de documente sunt în curs de definitivare, iar pentru anumite proiecte a fost solicitată extinderea termenului limită de realizare.

Grupul de lucru pentru îmbunătățirea legislației mass-media constituie o platformă de comunicare și un mecanism de cooperare permanentă între Parlament și reprezentanții instituțiilor media, instituțiilor internaționale și ONG-urilor media. Grupul a fost creat în iunie 2017, la inițiativa Președintelui Parlamentului Andrian Candu, cu suportul Proiectului Comun al Uniunii Europene și Consiliului Europei ”Promovarea libertății și pluralismului mass-mediei în Republica Moldova”. Asistența tehnică este oferită membrilor Grupului de către Freedom House, Internews, Agenția Suedeză pentru Cooperare Internațională și Dezvoltare, Ambasada SUA în Republica Moldova, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus