Trimite e-mail | Printeaza
Politic
10.11.2017

Premierul Pavel Filip s-a întâlnit astăzi cu ministrul israelian al Apărării, Avigdor Liberman

Premierul Pavel Filip s-a întâlnit astăzi cu ministrul israelian al Apărării, Avigdor Liberman

În cadrul vizitei oficiale întreprinse în Statul Israel, Premierul Pavel Filip s-a întâlnit astăzi cu ministrul israelian al Apărării, Avigdor Liberman.
 
În cadrul dialogului, șeful Cabinetului de miniștri de la Chișinău a reiterat interesul Republicii Moldova pentru dinamizarea relaţiilor bilaterale dintre cele două state. De asemenea, Pavel Filip a spus că țara noastră este deschisă pentru semnarea unui acord bilateral de cooperare în domeniul tehnico-militar, care să vizeze inclusiv politica de apărare şi planificarea apărării, instruirea militară și asistenţa tehnico-materială.
 
La rândul său, oficialul israelian a salutat interesul de care dau dovadă autoritățile Republicii Moldova în dezvoltarea relațiilor bilaterale, inclusiv în domeniul apărării.
 
Oficialii au mai făcut un schimb de opinii privind importanța depunerii eforturilor comune în combaterea terorismului, diminuarea migrației ilegale și a traficului de persoane, precum și privind reducerea traficului ilicit de droguri.
 
La finalul întrevederii, Premierul Pavel Filip i-a adus în dar lui Avigdor Liberman arborele genealogic al familiei sale, care își are rădăcinile în Orhei, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus