Trimite e-mail | Printeaza
Economie
10.11.2017

Parlamentul a votat rectificarea Legii bugetului de stat pentru anul curent

Parlamentul a votat rectificarea Legii bugetului de stat pentru anul curent

Deputații au votat astăzi, în  lectură finală, modificarea și completarea  Legii bugetului de stat pentru anul 2017.
Scopul modificărilor este ajustarea indicatorilor bugetari, reieșind din nivelul de executare a veniturilor bugetului de stat în primele opt luni ale anului curent și având la bază evoluția unor indicatori macroeconomici, precum și estimările anuale.

Astfel, veniturile bugetului de stat pentru anul 2017 vor constitui 33766740,7 mii lei, cheltuielile au fost stabilite la nivel de 37796940,7 mii lei, iar deficitul va fi de 4030200,0 mii lei. 

Amendamentele și propunerile deputaților pentru lectura finală a documentului au fost examinate de către Guvern, iar cheltuielile susținute suplimentar vor fi acoperite din contul reducerii alocațiilor prevăzute pentru acțiuni cu caracter general. Totodată, în rezultatul modificărilor operate indicatorii generali ai bugetului de stat (venituri, cheltuieli, deficit) nu au fost modificați.

Amintim că la 27 octombrie 2017  Parlamentul a aprobat, în prima lectură, rectificarea  Legii bugetului de stat pentru anul 2017, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus