Trimite e-mail | Printeaza
Politic
10.11.2017

Banca Mondială va acorda suport tehnic pentru continuitatea reformei justiției

Banca Mondială va acorda suport tehnic pentru continuitatea reformei justiției

Ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, a avut o întâlnire cu reprezentanții Băncii Mondiale în Moldova. A fost discutată colaborarea în proiectele din sectorul justiției, ce vor avea un impact pozitiv asupra mediului de afaceri.

Oaspeții au comunicat intenția de a acorda suport tehnic pentru implementarea de către autoritățile statului nostru a două proiecte distincte. Obiectivele acestora sunt dezvoltarea medierii extrajudiciare și facilitarea accesului la justiție, în special, pentru victimele violenței domestice și a segmentelor marginalizate ale societății.

Adițional, vor fi elaborate recomandări specifice de care se va ține cont la elaborarea următoarei strategii sectoriale de reformă. Ministrul Justiției a informat despre intenția de a include un capitol separat pentru ajustarea legislației referitor la contracte, drepturi de autor și insolvabilitate. Aceasta ar ameliora condițiile de activitate economică.

Anna Akhalkatsi, manager de țară a Băncii Mondiale, a menționat că, pentru îmbunătățirea condițiilor de activitate a antreprenorilor, sunt necesare ajustări în administrarea publică. De asemenea, ea a precizat că instituția sa a acordat suport la reorganizarea instanțelor de judecată în Azerbaidjan și că vom fi sprijiniți în procesul similar din Moldova, anunță un comunicat al Ministerului Justișiei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus