Trimite e-mail | Printeaza
Politic
01.11.2017

Igor Dodon a avut o întrevedere cu ambasadorii acreditați în Republica Moldova

Igor Dodon a avut o întrevedere cu ambasadorii acreditați în Republica Moldova

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a participat la tradiționala întrevedere cu ambasadorii acreditați în Republica Moldova.În cadrul dialogului au fost abordate mai multe subiecte importante legate de politica internă și externă a țării.

Șeful statului s-a referit în detalii la evenimentele recente, în special, implicarea Curții Constituționale în jocurile politice murdare ale majorității parlamentare. Șeful statului a menționat faptul că poporul este suveran în Republica Moldova și doar el poate decide interpretarea și modificarea Constituției cu privire la diverse subiecte, începînd cu competențele diverșilor reprezentanți ai instituțiilor de stat și finalizînd cu subiecte privind denumirea limbii.

Președintele a menționat că este regretabil faptul că în loc să fie un garant al respectării Constituției, Curtea Constituțională a devenit un instrument de interpretare, folosit tot mai des de către exponenții Partidului Democrat.

În alt context, părțile au discutat despre viitoarele alegeri parlamentare și situația în ceea ce ține de circumscripții. Au fost abordate și alte subiecte din politica internă și externă, perspectivele reglementării diferendului transnistrean și necesitatea urgentării organizării negocierilor în formatul ”5+2”.

Totodată șeful statului a abordat subiectul vizitelor pe care urmează să le întreprindă, inclusiv cea de la Roma, întrevederea cu Suveranul Pontif, Sanctitatea Sa Papa Francisc ș.a.

Întrevederea a durat mai mult ca de obicei. Au fost mai multe întrebări din partea ambasadorilor, dialogul avînd un character constructiv, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus