Trimite e-mail | Printeaza
Politic
31.10.2017

Parteneriatul moldo-bulgar, în ascensiune

Parteneriatul moldo-bulgar, în ascensiune

Prim-ministrul Pavel Filip a avut în seara zilei de ieri o întrevedere cu Viceprim-ministrul pentru reforma justiţiei, Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Bulgaria, Ekaterina Zaharieva. Dialogul a vizat dezvoltarea relaţiilor bilaterale, părțile referindu-se în special la implementarea reformelor în domeniul educației și al justiției.
 
„Reforma în domeniul justiției nu este una simplă, rezultatele se obțin în timp și este important să nu se confunde situația reală cu percepția existentă”, a punctat Pavel Filip.
 
Totodată, părțile au subliniat importanța investițiilor în resursele umane. „Toată bogăția Moldovei sunt oamenii și doar în baza educației putem dezvolta țara”, a menționat Prim-ministrul. În context, Ekaterina Zaharieva a declarat că Bulgaria este dispusă să acorde asistență țării noastre pentru o organizare mai bună a procesului educațional.
 
Oficialii s-au referit, de asemenea, la perspectivele intensificării cooperării comercial-economice și la situația minorităților bulgare în Republica Moldova. În context, Premierul Pavel Filip a salutat decizia autorităților de la Sofia de a deschide Consulatul Republicii Bulgaria în țara noastră, cu sediul în orașul Taraclia.
 
În altă ordine de idei, Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Bulgaria a apreciat progresele înregistrate de Executiv și a exprimat disponibilitatea țării sale de a acorda suport în parcursul european al Republicii Moldova, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus