Trimite e-mail | Printeaza
Social
24.10.2017

Încălcările depistate la examenele naționale de bacalaureat vor fi examinate la 8 noiembrie curent

 Încălcările depistate la examenele naționale de bacalaureat vor fi examinate la 8 noiembrie curent

Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media a decis, în ședința de astăzi, audierea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, la 8 noiembrie curent, asupra rezultatelor examinării carențelor depistate la examenele naționale de bacalaureat pentru anul de studii 2016-2017.

Totalurile examenelor de absolvire a gimnaziului și a examenului național de bacalaureat pentru anul de studii 2016-2017 care trebuia să fie prezentate Comisiei parlamentare de profil în ședința de astăzi au fost amânate pentru 8 noiembrie curent, cu aprobarea în unanimitate a deputaților prezenți.

Secretarul General de Stat al Ministerului, Igor Șarov a comunicat că în prezent Inspecția Financiară  efectuează un control financiar complex la Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare care se va încheia la 1 noiembrie 2017. ”În context, solicităm audierea informației pe acest subiect după definitivarea raportului”, a menționat Igor Șarov.

Deputații au cerut responsabililor din cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării să vină cu informații atât de gestionare financiară, cât și să se refere la calitatea testelor de examen, grila de evaluare, modalitatea de organizare a sesiunii etc.
 
Amintim că la 11 iulie 2017, Comisia parlamentară cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media a audiat informația cu privire la rezultatele sesiunii de examene 2017. Atunci, viceministra Educației Lilia Pogolșa a declarat că procedura și metodologia de organizare a examenelor a fost una subiectivă, iar testele depășeau nivelul mediu de cunoaștere a materiei. Deputații, la rândul lor, au recomandat Ministerului să creeze un grup de lucru pentru analiza încălcărilor și să propună modificarea și îmbunătățirea procedurii de desfășurare a examenelor, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus