Trimite e-mail | Printeaza
Politic
23.10.2017

Pavel Filip a avut o discuţie telefonică cu Premierul Ucrainei, Volodimir Groisman

Pavel Filip a avut o discuţie telefonică cu Premierul Ucrainei, Volodimir Groisman

Premierul Pavel Filip a avut în după amiaza zilei de astăzi o convorbire telefonică cu omologul său ucrainean, Volodimir Groisman. Oficialii au discutat despre ultimele evoluții în realizarea angajamentelor de pe agenda bilaterală și perspectivele de dezvoltare a relațiilor moldo-ucrainene.
 
În debutul dialogului, Pavel Filip l-a felicitat pe Volodimir Groisman cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la semnarea Tratatului de bună vecinătate, prietenie și colaborare între Republica Moldova și Ucraina, exprimându-şi convingerea că relațiile bilaterale se vor dezvolta în continuare în interesul cetățenilor ambelor state.
 
În context, Premierul Pavel Filip a subliniat importanța implementării  documentelor bilaterale semnate recent la Chișinău, menționând, în particular, că Republica Moldova se află la etapa finală de realizare a procedurilor de intrare în vigoare a Acordului privind controlul în comun al persoanelor, mijloacelor de transport, mărfurilor și obiectelor în punctele comune de trecere a frontierei de stat moldo-ucrainene.
 
Totodată, Prim-miniştrii Pavel Filip şi Volodimir Groisman s-au referit la acţiunile necesare pentru dinamizarea procedurii de demarcare a frontierei de stat între Republica Moldova și Ucraina, accentuând importanţa relansării activității Comisiei comune de demarcare, care s-a întrunit la Chișinău în perioada 17-18 octombrie curent. În acest sens, a fost accentuată necesitatea identificării  în bugetele ambelor țări a resurselor financiare pentru continuarea procesului de demarcare.
 
Prim-miniştrii au mai făcut un schimb de opinii privind colaborarea în domeniul protecţiei ecosistemului şi dezvoltării durabile a bazinului râului Nistru, găsirea soluţiilor optime pentru liberalizarea relaţiilor între ţări în sfera transportului auto internaţional, privind pregătirile pentru deschiderea în timpul apropiat a podului dintre localitățile Unguri și Bronița pentru circulația automobilelor, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus