Trimite e-mail | Printeaza
Politic
23.10.2017

Ministrul Andrei Galbur participă la Conferința ministerială OSCE din Palermo, Italia

Ministrul Andrei Galbur participă la Conferința ministerială OSCE din Palermo, Italia

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe şi integrării europene Andrei Galbur va participa la lucrările Conferinţei mediteraneene OSCE, care se va desfăşura în perioada 23-25 octombrie 2017 la Palermo, Italia.

Evenimentul va prilejui dezbateri pe chestiuni stringente privind migranţii şi refugiaţii din regiunea mediteraneană, care se află în centrul preocupărilor Uniunii Europene.

La invitația omologului său italian, șeful diplomației moldoveneşti va ține un discurs cu privire la impactul migraţiei asupra evoluțiilor în materie de securitate europeană şi regională, în cadrul Înaltului segment politic al conferinţei.

Participarea vicepremierului moldovean la Conferinţa mediteraneană va oferi prilejul pentru prezentarea evaluării naționale cu privire la Parteneriatul de Mobilitate, care oferă un cadru politic de cooperare cu UE în domeniul migraţiei.

Tradiţional, în marja reuniunii ministrul va purta discuții cu omologi şi alţi oficiali străini în vederea consolidării dialogului dintre Republica Moldova şi partenerii săi.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus