Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2017-10-19/comisia-mixta-moldoucrainena-de-demarcare-reunita-in-cea-dea-60a-edin-a-51057.html
Data: Oct 19, 2017 (20:16)

Comisia mixtă moldo-ucrainenă de demarcare, reunită în cea de-a 60-a ședință

În perioada 17-18 octombrie 2017, în incinta Inspectoratului General al Poliției de Frontieră s-a desfășurat cea de-a 60-a ședință a comisiei mixte moldo-ucrainene de demarcare. Delegația Republicii Moldova a fost condusă de domnul Valentin Fiodorov, șef adjunct al Poliției de Frontieră și co-președinte al Comisiei mixte.

Evenimentul s-a desfășurat în contextul implementării foaiei de parcurs, semnată de Prim – ministrul Pavel Filip și premierul Ucrainei, Vladimir Groisman, privind dezvoltarea cooperării moldo-ucraineană pentru anul 2017.

Astfel, agenda ședinței a cuprins aspectele organizatorice a comisiei și reluarea lucrărilor de demarcare ale frontierei de stat dintre Republica Moldova și Ucraina. De asemenea au aprobat Planul de demarcare pentru anul 2018, precum și au coordonat graficul de finalizare a lucrărilor de demarcare în teren.

Totodată, părțile au reiterat necesitatea finalizării procesului de demarcare a frontierei dintre Republica Moldova și Ucraina. Aceasta va reprezenta o nouă etapă de cooperare și un pas important spre consolidarea ambelor state, contribuind implicit la combaterea criminalității transfrontaliere și a migrației ilegale, anunță Secția Relații Publice Departamentul Poliției de Frontieră al MAI.