Trimite e-mail | Printeaza
Politic
18.10.2017

Premierul Pavel Filip, în dialog cu Luc Devigne, șef de Direcție în cadrul Serviciului European pentru Acţiune Externă

Premierul Pavel Filip, în dialog cu Luc Devigne, șef de Direcție în cadrul Serviciului European pentru Acţiune Externă

În ajunul reuniunii Comitetului de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană, Premierul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu şeful Direcţiei Rusia, Parteneriat Estic, Asia Centrală, cooperare regională şi OSCE din cadrul Serviciul European pentru Acţiune Externă, Luc Devigne. Oficialii au discutat despre evoluțiile în realizarea Acordului de Asociere RM-UE și s-au pronunțat pentru dinamizarea activității pe anumite segmente.
 
Prim-ministrul Pavel Filip a apreciat sprijinul acordat de UE în depășirea perioadelor de instabilitate politică şi dificultate economică cu care s-a confruntat Republica Moldova. Totodată, Premierul a remarcat că activitatea Executivului   este axată pe implementarea Acordului de Asociere și a apreciat angajamentul instituțiilor europene pentru dezvoltarea Parteneriatului Estic.
 
În context, șeful Cabinetului de miniștri a vorbit despre reforma pensiilor, a administraţiei publice centrale, precum și despre măsurile pentru îmbunătățirea mediului de afaceri. „Convingerea noastră este că nu facem acțiuni pentru a demonstra partenerilor externi ceva, dar pentru că ele sunt în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova”, a spus Pavel Filip.
 
La rândul său, Luc Devigne a specificat că reuniunea Comitetului de Asociere RM-UE, care urmează să se desfășoare pe 19 octombrie curent, la Chişinău, reprezintă o bună oportunitate pentru a evalua detaliat etapa la care se află țara noastră în realizarea Acordului de Asociere RM-UE. De asemenea, oficialul european a apreciat deschiderea autorităților Republicii Moldova pentru colaborarea cu instituțiile europene în implementarea angajamentelor convenite.
 
Discuţiile au mai vizat reforma justiției, lupta cu corupția și diminuarea birocrației, îmbunătățirea climatului investiţional în sectorul energetic, măsurile pentru crearea unui mediu propice activității presei.
 
La finalul întrevederii, Premierul Pavel Filip a menționat că încrederea cetățenilor în Uniunea Europeană sporește și a reiterat determinarea Guvernului de face parcursul european al țării noastre unul ireversibil, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus