Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2017-10-11/pavel-filip-despre-asisten-a-macrofinanciara-din-partea-ue-suntem-in-termen-cu-realizarea-condi-iona-50930.html
Data: Oct 11, 2017 (21:37)

Pavel Filip, despre asistența macrofinanciară din partea UE: Suntem în termen cu realizarea condiționalităților

Prim-ministrul Pavel Filip a ținut astăzi să reitereze precizările referitoare la speculațiile pe marginea realizării de către Republica Moldova a condiționalităților pentru obţinerea asistenței macrofinanciare din partea Uniunii Europene.
 
„Pentru toți cei care speculează pe seama neîndeplinirii condițiilor, vreau să le transmit că noi jumătate din condiționalități pentru a primi asistența macrofinanciară le-am îndeplinit. Așa că suntem absolut în termen și nu există nicio problemă în legătură cu aceasta”, a spus Pavel Filip.
 
Potrivit unui comunicat de presă, Premierul a menționat că majorarea încasărilor bugetare în anul curent, care acoperă toate cheltuielile planificate, a permis neincluderea în proiectul rectificat al bugetului pentru anul 2017 a primei tranșe din asistența macrofinanciară oferită de UE. În acelaşi timp, Pavel Filip a precizat că această asistență din motive tehnice ar putea să nu ajungă anul acesta, dar la sigur va fi primită de ţara noastră anul viitor.
 
Totodată, șeful Executivului a salutat adoptarea, la 10 octombrie curent, de către Comisia pentru afaceri externe din Parlamentul European a unei rezoluții prin care țările din Parteneriatul Estic care au obținut rezultate în urma reformelor, printre care se numără și Republica Moldova, vor primi sprijin suplimentar, inclusiv financiar. „Este încă o confirmare că reformele noastre sunt cele potrivite și că munca noastră este observată”, a conchis Prim-ministrul.