Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2017-10-09/guvernul-a-facut-precizari-pe-marginea-anumitor-informa-ii-eronate-aparute-in-massmedia-50891.html
Data: Oct 9, 2017 (19:39)

Guvernul a făcut precizări pe marginea anumitor informații eronate apărute în mass-media

Direcţia comunicare și protocol a Guvernului a difuzat astăzi un comunicat de presă în care vine cu precizări pe marginea unor informații eronate apărute în mass-media.

În comunicat se menționează:

”În legătură cu informaţiile inexacte publicate de agenţia de presă Reuters şi preluate de Agerpres, la 6 şi respectiv 9 octombrie 2017, în care este citat în mod greşit Prim-ministrul Pavel Filip precum că ar fi spus că Republica Moldova nu va primi finanțare din partea UE din cauza neîndeplinirii cerinţelor, venim cu următoarea precizare:

Informaţiile publicate şi respectiv preluate de către agenţiile de presă Reuters şi Agerpres sunt eronate, nu corespund celor spuse de Prim-ministru. În cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune, Premierul Pavel Filip a admis doar că asistenţa macrofinanciară ar putea să nu fie primită de Republica Moldova anul acesta, dar cu siguranță va fi alocată ţării noastre anul viitor, nefăcând vreo referire cu privire la îndeplinirea efectivă a condițiilor. În niciun moment Prim-ministrul nu a spus că nu ar fi fost sau nu vor fi îndeplinite de către Republica Moldova cerinţele stabilite cu Uniunea Europeană pentru această asistenţă financiară. Mai mult, Premierul Pavel Filip a subliniat că din punct de vedere instituţional nu există niciun fel de probleme.

Totodată, şeful Cabinetului de miniştri a menţionat că la rectificarea bugetului pentru anul curent nu au fost prevăzuţi banii din asistenţa macrofinanciară, deoarece acumulările la bugetul de stat au fost mai mari decât veniturile preconizate. Astfel, până acum suma acumulărilor în bugetul de stat constituie peste 4 miliarde de lei, sumă superioară veniturilor acumulate anul trecut în aceeaşi perioadă. De asemenea, Prim-ministrul a subliniat că toate proiectele investiţionale planificate vor fi implementate în continuare.

În legătură cu interpretarea eronată a declaraţiei Prim-ministrului Pavel Filip, pentru informarea corecta a publicului, rugăm instituţiile media care au publicat această ştire să facă rectificările de rigoare”, se mai spune în comunicatul de presă difuzat de Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.