Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2017-10-07/a-fost-creat-grupul-pentru-modificarea-i-completarea-constitu-iei-republicii-moldova-50859.html
Data: Oct 7, 2017 (08:25)

A fost creat grupul pentru modificarea și completarea Constituției Republicii Moldova

Parlamentul a aprobat, în ședința de astăzi, crearea grupului de lucru pentru elaborarea proiectului de lege cu privire la modificarea și completarea Constituției Republicii Moldova.

În grupul de lucru au fost delegați deputații Raisa Apolschii și Serghei Sîrbu din partea fracțiunii PD, Mihaela Spătaru și Eugen Carpov din partea grupului PPEM. Fracțiunile parlamentare PSRM, PCRM, PL și PLDM nu au delegat membri în grupul creat. În grup vor fi atrași experți și specialiști în drept constituțional.

Speakerul Andrian Candu, în prezentarea proiectului a menționat că grupul de lucru va elabora şi prezenta Parlamentului, în termen de 45 de zile, proiectul de lege cu privire la modificarea şi completarea Constituţiei Republicii Moldova luînd act de concluziile Curţii Constituţionale privind orientarea Republicii Moldova la spaţiul valoric democratic european, ca element definitoriu al identităţii constituţionale a Republicii Moldova.

”Prin această modificare va fi stabilit clar că singura cale de dezvoltare a Republicii Moldova rămâne integrarea europeană”, a declarat președintele Parlamentului, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.