Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2017-10-05/octavian-calmic-a-discutat-cu-reprezentan-ii-a-doua-companii-implicate-in-procesul-de-reabilitare-a--50845.html
Data: Oct 5, 2017 (21:46)

Octavian Calmîc a discutat cu reprezentanții a două companii, implicate în procesul de reabilitare a drumurilor naționale

Viceprim-ministrul Octavian Calmîc, ministrul Economiei și Infrastructurii, a convocat astăzi într-o ședință de lucru managerii companiilor ”Evrascon” JSC din Azerbaidjan și Impresa Pizzarotti & C S.p.A din Italia, antrenate în construcția și reabilitarea drumurilor naționale pe traseele R 1 (Chișinău – Ungheni – Sculeni) și R16 (Bălți – Fălești – Sculeni), în cadrul căreia a fost analizată starea lucrurilor pe șantiere și termenii de realizare a prevederilor contractuale.
 
În cadrul întrevederii, vicepremierul Octavian Calmîc a cerut de la companii mobilizare maximă în realizarea prevederilor contractuale, deoarece din diferite motive lucrările pe porțiunile respective de drum sunt organizate nesatisfăcător, depășind termenii stipulați în contracte. În context, ministrul Economiei și Infrastructurii a cerut din partea companiilor menționate prezentarea planurilor săptămânale de efectuare a lucrărilor, care vor permite monitorizarea proceselor, și stabilirea unor termeni reali de finalizare a lucrărilor. Octavian Calmîc a mai menționat că din partea autorităților naționale va fi acordat tot suportul pentru realizarea obligațiunilor contractuale, eliminate toate barierele birocrate și de alt gen în obținerea autorizărilor sau altor permise pentru activitate.
 
Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, reprezentanții  companiei ”Evrascon” JSC au raportat că la moment și-au concentrat toate eforturile pentru realizarea lucrărilor  pe cele două segmente de drum, aflate în gestiune, în așa mod ca până în luna iunie 2018 toate lucrările de construcție și reabilitare să fie finalizate.
 
Compania Impresa Pizzarotti & C S.p.A a invocat mai multe probleme în realizarea lucrărilor, precizând că pe parcursul perioadei reci a anului va desfășura volumul necesar de lucrări preparatorii, care vor permite ulterior accelerarea lucrărilor de construcție și reabilitare a drumurilor. În context, vicepremierul Calmîc a indicat că cele două porțiuni de traseu, gestionate de Impresa Pizzarotti & C S.p.A, urmează a fi date în exploatare până în toamna 2018.