Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2017-10-04/tentativa-de-contrabanda-cu-telefoane-mobile-in-valoare-totala-de-peste-500-mii-lei-anihilata-de-vam-50804.html
Data: Oct 4, 2017 (19:13)

Tentativă de contrabandă cu telefoane mobile, în valoare totală de peste 500 mii lei, anihilată de vameșii de la Leușeni

Doi cetățeni ai Republicii Moldova, în vârstă de 31 și respectiv, 29 de ani, au fost reținuți de către organul de urmărire penală al Serviciului Vamal pentru 72 de ore, fiind suspectați de tentativă de contrabandă cu telefoane mobile de tip smartphone.

Bărbații au fost reținuți, după ce vameșii de la Leușeni au depistat în autoturismul la bordul căruia se aflau 53 de telefoane mobile, estimate la peste 500 mii lei. Dispozitivele erau ascunse în două genți, fiind disimulate printre bunurile de uz personal, precum și în roata de rezervă aflată în portbagaj.

Conform procedurii, bunurile au fost reținute până la elucidarea tuturor circumstanțelor tentativei de contrabandă, infracțiune pasibilă de pedeapsă cu închisoarea pe un termen de la 3 la 10 ani.

Cercetările sunt continuate de către serviciile operative ale Vămii, în cadrul cărora urmează a fi stabilită întreaga arie infracțională a suspecților, precum și proveniența bunurilor reținute.

Conducerea urmăririi penale inițiate pe acest caz este exercitată de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, anunță Serviciul Vamal.