Trimite e-mail | Printeaza
Politic
27.09.2017

Termenul pentru executarea unor hotărâri ar putea fi redus

Termenul pentru executarea hotărârilor judecătoreşti în care statul are calitatea de debitor va fi redus până la 3 luni, comparativ cu 6 luni în prezent. Comisia juridică, numiri și imunități a aprobat, în ședința de astăzi, un proiect de modificare în acest sens.
 
Modificările propuse prevăd micșorarea duratei  de executare și instituirea obligativităţii executării hotărârilor judecătoreşti privind constatarea încălcării dreptului la judecarea în termen rezonabil a cauzei sau a dreptului la executarea în termen rezonabil a hotărârii judecătoreşti şi repararea prejudiciului cauzat prin erori judiciare, din momentul ce sunt definitive.
 
În cadrul aceleeași ședințe, deputații au avizat pozitiv excluderea interdicției de deţinere a cetăţeniei altor state, pe perioada activităţii în serviciu a ofițerilor de informații și securitate. Noile prevederi asigură implementarea Hotărârii Curţii Constituţionale care prevede că statutul de cetăţean permite persoanei de a fi titularul tuturor drepturilor, libertăţilor şi îndatoririlor fundamentale, precum și i se asigură accesul la o funcţie publică.
 
Proiectele urmează a fi dezbătute și aprobate de plenul Parlamentului, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus