Trimite e-mail | Printeaza
Social
27.09.2017

Guvernul consolidează cadrul instituţional în domeniul migraţiei şi dezvoltării

Cabinetul de miniştri a aprobat în şedinţa de astăzi iniţierea negocierilor şi semnarea Acordului dintre Cancelaria de Stat a Republicii Moldova şi Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare privind implementarea proiectului „Consolidarea cadrului instituţional al Republicii Moldova în domeniul migraţiei şi dezvoltării” în faza a II-a.
 
Scopul Acordului este de a consolida cadrul normativ şi mecanismele de coordonare a politicilor în domeniul diasporei, migraţiei şi dezvoltării la nivel naţional şi local, maximizând impactul pozitiv al migraţiei asupra dezvoltării social-economice a Republicii Moldova.
 
Totodată, Acordul susţine implementarea Planului de acţiuni pentru îmbunătăţirea mecanismului de coordonare a politicii de stat în domeniul diasporei, migraţiei şi dezvoltării, sporirea potenţialului uman şi atragerea capitalului financiar al diasporei pentru dezvoltarea Republicii Moldova.
 
În conformitate cu prevederile Acordului, pentru implementarea proiectului, Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare va oferi suport financiar, în tranşe, în sumă maximă de 4.019.295 de lei, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus