Trimite e-mail | Printeaza
Economie
27.09.2017

Executivul alocă 9,5 milioane de lei pentru lichidarea consecințelor calamităților naturale

Executivul alocă 9,5 milioane de lei pentru lichidarea consecințelor calamităților naturale

Cabinetul de miniștri a decis astăzi acordarea a peste 9,5 milioane de lei din Fondul de intervenţie al Guvernului pentru lichidarea consecinţelor calamităţilor naturale, care au avut loc în perioada aprilie – iunie curent.
 
De mijloace financiare vor beneficia autorităţile publice locale din raioanele Cimişlia, Drochia, Ungheni şi autorităţile publice centrale - Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Apărării.
 
Astfel, localitățile din raionul Cimișlia vor primi peste 3 milioane de lei. În cadrul ședinței a fost aprobată și lista beneficiarilor mijloacelor financiare pentru reparaţia caselor de locuit şi a beneficiarilor de ajutor material din oraşul Cimişlia, în total 159 de persoane. Totodată, Consiliului raional şi localităţilor din raionul Ungheni le vor fi alocate 1,44 milioane de lei, iar Consiliului raional Drochia – 462 mii de lei.
 
Pentru compensarea cheltuielilor de transport suportate Ministerul Afacerilor Interne va primi 2,69 milioane de lei, iar Ministerul Apărării – 1,86 milioane de lei.
 
Valoarea mijloacelor financiare a fost calculată în baza actelor de constatare a prejudiciului şi a devizelor de cheltuieli aprobate de autorităţile publice, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus