Trimite e-mail | Printeaza
Economie
21.09.2017

Uniunea Europeană va realiza în Republica Moldova două proiecte în valoare totală de circa 5,5 milioane de euro

Uniunea Europeană va  realiza în Republica Moldova două proiecte în valoare totală de circa 5,5 milioane de euro

Uniunea Europeană va  realiza în Republica Moldova două proiecte în valoare totală de circa 5,5 milioane de euro, care au drept obiectiv implementarea Acordului de Asociere și a Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător. Componentele principale ale acestora au fost prezentate de liderii proiectelor în cadrul întrevederii cu viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei și Infrastructurii.
 
Primul proiect, ”Vizibilitate și comunicare pentru acțiunile referitoare la implementarea Acordului de Asociere/Zona de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (AA/DCFTA)”, are o durată de 24 luni și drept scop sporirea sensibilizării opiniei publice și a mediului de afaceri, precum și înțelegerea beneficiilor Acordului de Asociere/DCFTA integral implementat și participativ.
 
Proiectul ”Sprijin pentru Cadrul Infrastructurii Calității în contextul DCFTA în Republica Moldova” va dura 36 luni și conține următoarele componente de bază - alinierea în continuare a structurilor naționale privind infrastructura calității și supravegherea pieței cu cerințele UE; îmbunătățirea aspectelor legate de competitivitatea sectorului privat; elaborarea planului de acțiune privind vizibilitatea și comunicarea în domeniul respectiv, precum și în implementarea diferitelor sale acțiuni de sensibilizare, comunicare și vizibilitate legate de infrastructura calității în contextul DCFTA.
 
Vicepremierul Octavian Calmîc a reiterat importanța suportului continuu acordat de Uniunea Europeană  pentru implementarea reformelor ce promovează creșterea economică sustenabilă a Republicii Moldova și contribuie la realizarea principalelor priorități ale Guvernului, menționând că Ministerul Economiei și Infrastructurii va acorda tot suportul echipelor de experți în implementarea acestor două proiecte.
 
Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, ceremoniile de lansare ale ambelor proiecte sunt planificate pentru lunile octombrie și noiembrie 2017.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus