Trimite e-mail | Printeaza
Politic
20.09.2017

Premierul Pavel Filip a avut o întrevedere cu Președintele Consiliului European, Donald Tusk

Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu Președintele Consiliului European, Donald Tusk. Întâlnirea a avut loc în contextul celei de-a 72-a sesiune a Adunării Generale ONU.
 
În cadrul discuțiilor cu înaltul oficial european, șeful Executivului a remarcat că Republica Moldova este axată pe implementarea Acordului de Asociere cu UE și pe promovarea reformelor.
 
Totodată, oficialii au făcut un schimb de opinii despre pregătirile pentru Summit-ul Parteneriatului Estic, care va avea loc în noiembrie curent. Pavel Filip a confirmat interesul major pentru acest eveniment și a menționat că va participa personal la reuniune. ”Ne dorim un Summit al Parteneriatului Estic de succes”, a accentuat șeful Guvernului.
 
În cadrul dialogului, Prim-ministrul Pavel Filip a solicitat susținerea din partea lui Donald Tusk și a UE în ansamblu în ce privește  includerea pe agenda sesiunii ONU a chestiunii cu privire la retragerea trupelor străine de pe teritoriul Republicii Moldova.
 
La rândul său, Președintele Consiliului European a spus că susține eforturile de integrare europeană ale Republicii Moldova și încurajează autoritățile să continue implementarea reformelor în beneficiul cetățenilor, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus