Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2017-09-14/reformele-guvernului-apreciate-de-slovacia-50511.html
Data: Sep 14, 2017 (22:17)

Reformele Guvernului, apreciate de Slovacia

Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Slovace la Chișinău, Robert Kirnag, care își încheie misiunea diplomatică în țara noastră.
 
Șeful Cabinetului de miniștri a mulțumit diplomatului slovac pentru munca depusă în vederea aprofundării relațiilor bilaterale. „Vreau să remarc că ați fost printre cei mai activi și dinamici ambasadori în țara noastră. Sunteți un prieten adevărat al Republicii Moldova”, a menționat Pavel Filip.
 
Totodată, Premierul a apreciat sprijinul constant acordat de Slovacia țării noastre, remarcând că autoritățile de la Chișinău mizează și mai departe pe suportul slovac în implementarea reformelor și îmbunătățirea condițiilor de trai ale cetățenilor Republicii Moldova.
 
La rândul său, Ambasadorul Slovaciei în Republica Moldova a subliniat că autoritățile de la Bratislava apreciază reformele promovate de Guvern şi sunt interesate ca Republica Moldova să fie un stat stabil și prosper.
 
„Vrem să ajutăm Republica Moldova, să împărtășim din experiența noastră, dar munca cea mai grea trebuie să o faceți singuri. Noi doar vă putem acorda suport în acest proces. Republica Moldova va rămâne și anul viitor în lista primelor trei țări partenere care beneficiază de asistență financiară și tehnică din partea Guvernului Slovaciei”, a menționat Robert Kirnag.
 
În cadrul întrevederii, oficialii au avut, de asemenea, un schimb de opinii privind implementarea reformelor în țara noastră, printre acestea: reforma Guvernului, modernizarea sistemului judiciar și eficientizarea managementului asistenței externe, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.