Trimite e-mail | Printeaza
Economie
11.09.2017

Compania italiană CEO Industrie Celtex intenționează să investească în Republica Moldova

Compania italiană CEO Industrie Celtex intenționează să investească în Republica Moldova

Vitalie Iurcu, viceministru al Economiei și Infrastructurii a avut astăzi o întrevedere cu grupului CEO INDUSTRIE CELTEX, Italia, condus de Andrea Bernacchi, președinte fondator, pentru a stabili oportunitățile de investiții în Republica Moldova.
 
Părțile au discutat climatic investițional și oportunitățile oferite de cele șapte Zone Economice Libere și 11 subzone ale Republicii Moldova pentru agenți economici rezidenți acestor platforme.
 
Andrea Bernacchi, președinte al CEO INDUSTRIE CELTEX a menționat că intenționează să investească în Republica Moldova, prin deschiderea unei fabrica de producere a hârtiei igienice si produselor conexe, orientate spre export. Fabrica ar urma să fie deschisă în zona economică liberă  ZAL PP OTACI-BUSINESS, cu o investiție inițială de 3-4 milioane Euro.
 
De asemenea, Andrea Bernacchia a accentuat că Grupul Industrie Celtex este unul din cei mai mari din lume în domeniul producerii si prelucrării hârtiei, producerea utilajului medical si a domeniilor conexe. Cifra de afaceri anuala fiind de 200 milioane EUR.
 
Viceministrul Vitalie Iurcu a menționat că Ministerul Economiei și Infrastructurii depune toate eforturile pentru crearea unui mediu favorabil pentru activitatea investitorilor și a salutat inițiativa de a investi în țara noastră, menționând că compania italiană poate beneficia de condiții preferențiale oferite de zonele economice libere acordate investitorilor pe aceste platforme.
 
Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, Grupul  CEO INDUSTRIE CELTEX cuprinde mai multe companii, ca Cartiera San Lorenzo, Celtex France, Cartiera Pratolungo, Parcul fotovoltaic din Montecarlo, Toscofibra, RosaUp, Punta Punta System, Tissu, Trend Ubimaior, și Grupul Hecatec din Germania. Domeniul de activitate fiind producerea și comercializarea obiectelor igienice, instrumente medicale, logistică. Cifra de afaceri anuală –200 milioane EUR.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus