Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
08.09.2017

Mărfuri de contrabandă, în valoare de circa 1 milion de lei, reținute de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal

Ofițerii serviciilor specializate ale Vămii au deconspirat și anihilat o schemă de contrabandă cu mărfuri de larg consum, introduse clandestin în țară prin regiunea transnistreană, cu ocolirea posturilor vamale interne de control. Conform informațiilor deținute, bunurile erau procurate de la piața ”KM 7” din or. Odessa, fiind ulterior repartizate mai multor proprietari de unități comerciale din Capitală.

Activitatea infracțională a grupării a fost documentată timp de aproximativ o lună de zile, perioadă în care au fost acumulate suficiente materiale probatorii privind caracterul ilicit al operațiunilor desfășurate, precum și informații cu privire la locul depozitării și păstrării bunurilor de contrabandă.

Pe acest caz sunt cercetați doi locuitori ai raionului Hâncești, care au fost reținuți în flagrant în momentul repartizării loturilor de contrabandă.
Reținerea a avut loc în după-amiaza zilei de ieri, 06 septembrie, într-un depozit închiriat de suspecți, unde au fost depistate mai multe loturi de articole vestimentare și de încălțăminte, în asortiment, valoarea cărora se estimează la aproximativ un milion de lei.

Suspecții au fost reținuți pe un termen de 72 de ore, în privința acestora fiind inițiat un dosar penal conform art. 248 alin. (5) lit. b,d) CP al RM, care prevede aplicarea unei pedepse sub formă de privațiune de libertate pe un termen de până la 10 ani.

Cercetările sunt continuate în vederea identificării tuturor figuranților implicați în schema de contrabandă documentată.

Conducerea urmăririi penale este exercitată de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus