Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2017-09-07/pavel-filip-a-avut-o-intrevedere-cu-rectorul-universita-ii-babe-bolyai-din-cluj-50386.html
Data: Sep 7, 2017 (00:08)

Pavel Filip a avut o întrevedere cu rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj

Prim-ministrul Pavel Filip a avut o întrevedere cu rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj, Academicianul Ioan-Aurel Pop, membru titular al Academiei Române, aflat la Chișinău cu ocazia participării la ediția a VI-a a Congresul Mondial al Eminescologilor. La întrevedere a participat Ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Monica Babuc.
 
În cadrul discuţiilor, a fost făcut un schimb de opinii referitor la funcționarea sistemelor de învățământ superior și cercetare în Republica Moldova și România și examinate modalitățile  de eficientizare a sistemelor de educaţie din ambele state. În particular, s-a discutat despre intensificarea mobilităţii academice şi organizarea programelor comune de pregătire a specialiştilor competenţi conform cerinţelor pieţei muncii, precum şi participarea în proiecte de cercetare comunitare.
 
Totodată, părţile au exprimat interesul privind efectuarea schimbului de experiență și deschiderea pentru a împărtăși idei și exemple de bune practici în vederea identificării unor soluții viabile  pentru dezvoltarea educației universitare din cele două țări.
 
În context, Premierul a menţionat că sistemul de educație rămâne a fi una dintre cele mai importante priorități ale Guvernului, accentuând că pentru a obține realizări în orice ramură, statul are nevoie de specialişti bine pregătiți, care să dețină atât cunoștințele teoretice, cât și competențe practice.
 
Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca este una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior de stat din România, ocupând un loc semnificativ și în topul universităților europene, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.