Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
06.09.2017

Angajat al Primăriei capitalei ar fi pretins 12 000 de lei

Un angajat al Primăriei municipiului Chișinău, specialist în cadrul Serviciului civil de alternativă al Preturii sectorului Râșcani, a fost documentat de ofițerii CNA și procurori într-un caz de corupere pasivă.

Potrivit materialelor anchetei, funcționarul ar fi pretins și primit 12 000 de lei de la rudele unui tânăr, sub pretextul că-i va organiza serviciul civil și, ulterior, perfectarea livretului militar, în condițiile în care băiatul a refuzat satisfacerea serviciului militar în termen.

Urmare a măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală, bărbatul a fost recunoscut în calitate de bănuit și reținut pentru 72 de ore.

Bănuitul este cercetat penal în temeiul art. 324 alin. 1 Cod Penal al Republici Moldova. În cazul în care îi va fi demonstrată vinovăția, funcționarul riscă până la 7 ani de închisoare cu amendă în mărime de până la 6000 unități convenționale. Totodată, acesta ar putea fi privat de dreptul de a ocupa anumite funcții publice pe un termen de la 5 la 10 ani.


Potrivit CNA, urmărirea penală este condusă de Procuratura Anticorupţie.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus