Trimite e-mail | Printeaza
Politic
05.09.2017

Viceprim-ministrul Andrei Galbur a avut o întrevedere cu omologul slovac

Viceprim-ministrul Andrei Galbur a avut o întrevedere cu omologul slovac

În marja Forumului Strategic de la Bled, Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe şi integrării europene, Andrei Galbur a avut o întrevedere cu ministrul afacerilor externe şi europene al Republicii Slovace, Miroslav Lajčák.

Ministrul Galbur a ţinut să exprime mulţumiri pentru sprijinul constant acordat de statul slovac în procesul de modernizare al Republicii Moldova, în special pentru asistenţa pentru dezvoltare oferită în acest sens.

Un alt subiect de interes în cadrul discuţiilor a fost cel legat de aspectele privind evoluţiile pe plan regional si internațional, fiind relevate priorităţi de colaborare în cadrul forurilor internaţionale. Șeful diplomației moldovenești a felicitat omologul slovac cu prilejul alegerii acestuia în calitate de Preşedinte al sesiunii a 72-a a Adunării Generale ONU, subliniind faptul că Republica Moldova susţine priorităţile Preşedintelui ales şi va coopera de o manieră eficientă pentru atingerea acestor obiective.

Tot în acest context, Ministrul Galbur a prezentat argumentele ce au stat la baza solicitării RM de a include în agenda sesiunii a 72-a a subiectului dedicat retragerii forțelor militare ruse de pe teritoriul Republicii Moldova. A fost exprimata speranța că acest pas va permite examinarea, de o manieră constructivă, pe platforma ONU, a chestiunii staționării ilegale a trupelor ruse pe teritoriul țării în ultimii 25 de ani.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus