Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2017-08-28/pavel-filip-sa-int-lnit-cu-secretarul-general-al-uniunii-interna-ionale-a-transporturilor-rutiere-50270.html
Data: Aug 28, 2017 (22:40)

Pavel Filip s-a întâlnit cu Secretarul General al Uniunii Internaționale a Transporturilor Rutiere

Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu Secretarul General al Uniunii Internaționale a Transporturilor Rutiere (IRU), Umberto de Pretto.
 
Interlocutorii au avut un schimb de opinii referitoare la extinderea şi facilitarea cooperării internaţionale în domeniul transportului, la situaţia transporturilor în Republica Moldova, precum şi la rolul acestui sector în dezvoltarea comerțului şi creșterea economică a ţării.
 
În context, Premierul a reiterat deschiderea ţării noastre în promovarea obiectivelor IRU, menţionând că Guvernul este dispus să contribuie la intensificarea cooperării internaţionale în domeniul transportului de mărfuri şi de pasageri.
 
La rândul său, Umberto de Pretto a menţionat amplasarea geografică favorabilă a Republicii Moldova din punct de vedere al dezvoltării transporturilor auto de tranzit, încurajând autorităţile să valorifice pe deplin acest potenţial.
 
IRU a fost înființată în 1948 la Geneva, iar în prezent întruneşte asociații membre și membri asociați din peste o sută de țări, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.