Trimite e-mail | Printeaza
Economie
22.08.2017

În primul semestru al anului curent, volumul cifrei de afaceri în comerțul cu ridicata a crescut cu circa 19 la sută

În primul semestru al anului curent, volumul cifrei de afaceri în comerțul cu ridicata a crescut cu circa 19 la sută

Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, în prima jumătate a anului curent, volumul cifrei de afaceri la întreprinderile cu activitate principală de comerț cu ridicata a crescut (în prețuri curente) cu 18,6%, comparativ cu perioada similară a anului 2016, constituind cifra de peste 41 miliarde lei.
 
Un studiu al Direcției analiză și prognozare macroeconomică al Ministerului Economiei și Infrastructurii, mai indică că în primele șase luni ale anului 2017, comparativ cu primul semestru al anului trecut, volumul cifrei de afaceri la întreprinderile cu activitate principală de comerț cu amănuntul s-a diminuat cu 4% și a constituit circa 19,9 miliarde lei.
 
În perioada de referință a fost înregistrată o creștere cu 3 la sută a volumului cifrei de afaceri la întreprinderile cu activitate principală de servicii de piață prestate populației. La compartimentul dat cea mai mare pondere dețin serviciile din domeniul sănătate și asistență socială (51,3%), urmate de cazare și alimentare publică (17,9%) și servicii prestate în învățământ (12,1%).
 
 
O creștere cu 8,8 la sută a volumului cifrei de afaceri a fost înregistrată în ianuarie – iunie 2017, comparativ cu perioada similară a anului trecut, la agenții economici care prestează servicii de piață întreprinderilor. În structura serviciilor respective, o pondere importantă, de circa 44%, revin serviciilor din domeniile transport și depozitare, informații și telecomunicații – 30,7%, tranzacții imobiliare – 10,8% și activități profesionale, științifice și tehnice – 10,4%.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus