Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2017-08-18/zonele-economice-libere-asistate-de-serviciul-vamal-in-procesul-de-eficientizare-a-activita-ii-50173.html
Data: Aug 18, 2017 (22:09)

Zonele Economice Libere, asistate de Serviciul Vamal în procesul de eficientizare a activității

Responsabilii din cadrul Serviciului Vamal au organizat astăzi o întrevedere cu rezidenții  celei mai mari zone economice libere – ZEL ”Bălți”, în cadrul căreia au fost abordate o serie de subiecte de actualitate ce vizează posibilitățile de eficientizare a activității respectivelor structuri.

La reuniunea prezidată de către Directorul adjunct al Vămii, Iurie Ceban, au mai participat și Administratorul principal al ZEL ”Bălți”, Marin Ciobanu, reprezentanții Ministerului Finanțelor, Ministerului Economiei și Infrastructurii, Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, precum și Înaltul Consilier UE în domeniul vamal, Rosario de Blasio.

Conform agendei,  discuțiile s-au axat preponderent pe examinarea posibilităților de ajustare a cadrului legislativ în domeniile ce reglementează activitatea ZEL. De asemenea, au fost discutate simplificările de care beneficiază rezidenții ZEL și perspectivele de extindere a acestora.

În replică,  reprezentanții ZEL ”Bălți” au apreciat operativitatea implementării de către Serviciul Vamal a simplificărilor aferente procesului de vămuire, fapt ce generează automat ameliorarea climatului investițional și promovarea competitivității comerciale în cadrul ZEL.