Trimite e-mail | Printeaza
Economie
18.08.2017

În cadrul Proiectului „Livada Moldovei”, întreprinderile din sectorul horticol, precum și întreprinderile din industria conexă vor putea beneficia de finanțare prin leasing

În cadrul Proiectului „Livada Moldovei”, întreprinderile din sectorul horticol, precum și întreprinderile din industria conexă vor putea beneficia de finanțare prin leasing

„Operațiuni leasing” a fost elaborată pentru a facilita achiziția de echipamente și utilaje horticole de către companiile  mici și mijlocii.  În cadrul Proiectului „Livada Moldovei”, întreprinderile din sectorul horticol, precum și întreprinderile din industria conexă (producători de utilaje horticole, de ambalaj și accesorii pentru înființarea plantațiilor horticole) vor putea beneficia de finanțare prin leasing, oferită din sursele Băncii Europene de Investiții.

Finanțarea prin leasing este mai avantajoasă, în comparație cu un credit clasic, pentru că nu obligă agricultorii să facă dovada bunurilor pentru gaj.  În cadrul proiectului sunt oferite condiţii favorabile de finanţare cum ar fi: dobânda atractivă, perioada de finanțare avantajoasă, flexibilitate în stabilirea graficului de plăţi.

Partenerul Proiectului „Livada Moldovei” este „Mobiasbanca – Groupe Societe  Generale” – departamentul de Leasing. Suma minimă a finanțărilor este de 5 mii euro, iar rata dobânzii de circa 5,5 – 6,5% în euro. Beneficiarii pot profita și de un grafic flexibil al rambursărilor sincronizat la veniturile sezoniere ale horticultorilor.

Pentru solicitanții de leasing va fi aplicată cota TVA zero la livrarea pe teritoriul țării a mărfurilor, executarea lucrărilor și prestarea serviciilor. De asemenea, agricultorii și horticultorii vor fi scutiți de taxe vamale la importul mărfurilor și serviciilor. Nu vor fi percepute plăți pentru efectuarea procedurilor vamale la importul de mărfuri și servicii.

Proiectul de restructurare a Sectorului Horticol  - „Livada Moldovei” a fost creat de către Guvernul Republicii Moldova și Banca Europeană de Investiții pentru a soluționa vulnerabilitățile structurale din industria horticolă a Moldovei. Scopul Programului este de a contribui la redresarea sectorului horticol din țară și promovarea producerii, procesării, ambalării și exportului produselor horticole.

120 milioane de euro sunt disponibile pentru atingerea obiectivelor Proiectului „Livada Moldovei”: promovarea produselor moldovenești pe piețele externe, diversificarea piețelor de desfacere ale țării prin asigurarea competitivității producției horticole fabricate; restructurarea sectorului horticol și a industriilor conexe.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus