Trimite e-mail | Printeaza
Economie
17.08.2017

Ministerul Economiei și Infrastructurii va elabora un program de dezvoltare a transporturilor

Ministerul Economiei și Infrastructurii va elabora un program de dezvoltare a transporturilor

Ministerul Economiei și Infrastructurii, după preluarea atribuțiilor din domeniul transporturilor, va veni, în scurt timp, cu un program de dezvoltarea a segmentului respect pe toate dimensiunile. Declarația a fost făcută de viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei și Infrastructurii (MEI), în cadrul unei întrevederi informale cu reprezentanții mai multor companii, specializate în transportul internațional de mărfuri.
 
În opinia vicepremierului Octavian Calmîc, în rezultatul unui management ineficient din ultima perioadă de timp, în domeniul respectiv s-au acumulat mai multe probleme care au un impact negativ atât asupra sectorului dat per ansamblu, cât și a imaginii Republicii Moldova pe plan internațional. ”Analizele prealabile indică existența unui sistem extrem de birocratizat în relația dintre transportator și structura de resort, care eliberează documentele necesare pentru prestarea serviciilor de transport a mărfurilor. Noi vom liberaliza toate procedurile de eliberare a autorizațiilor de transport a mărfurilor, de tranzit prin teritoriul altor state, precum și altor documente necesare pentru activitatea eficientă a agenților economici din domeniu”, a specificat ministrul Economiei și Infrastructurii.
 
În context, vicepremierul Octavin Calmîc  a solicitat de la agenții economici o analiză detaliată privind situația din domeniu și propunerile acestora pentru depășirea problemelor care împiedică dezvoltarea domeniului. De asemenea, în scopul unui dialog mai eficient cu partenerii din alte state, Octavian Calmîc a solicitat transportatorilor prezentarea unor date estimative privind numărul de autorizații de transport a mărfurilor prin teritoriul Ucrainei, Turciei, Federației Ruse și altor state, care va fi negociat în cadrul comisiilor mixte a acestor țări.
 
Reprezentanții companiilor de transport l-au informat pe ministrul Economiei și Infrastructurii că în scurt timp vor veni cu o analiză a situației din domeniu, precum și cu propuneri de soluționare a mai multor probleme existente la moment. Interlocutorii au convenit ca asemenea întrevederi să devină regulate, deoarece, în opinia participanților, dialogul direct dintre autorități și agenții economici va contribui la dezvoltarea sectorului dat.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus