Trimite e-mail | Printeaza
Politic
17.08.2017

Grupare criminală specializată în contrabandă cu anabolizante deconspirată de procurorii PCCOCS, Serviciul Vamal şi Serviciul de Informaţii şi Securitate

Procurorii PCCOCS, în comun cu ofiţerii de urmărire penală şi ofiţerii de investigaţii ai Serviciului Vamal şi ofiţerii Serviciului de Informaţii şi Securitate, au efectuat 30 percheziţii în mun. Chişinău, în rezultatul cărora au fost reţinute 8 persoane, bănuite de contrabandă cu anabolizante în proporţii deosebit de mari.

E de menţionat că urmărirea penală pe caz a fost începută în luna aprilie curent, urmare a autosesizării de către procurori şi ofiţerii de urmărire penală în baza informaţiilor difuzate de către colegii din România, cu privire la reţinerea a doi cetăţeni moldoveni care au transportat peste frontiera vamală pastile cu substanţe anabolizante în valoare de circa un milion de lei.

Imediat după pornirea urmăririi penale, au fost iniţiate acţiunile urmărire penală şi măsurile speciale de investigaţii complexe, scopul cărora era de a identifica întreaga schemă de producere şi de transportare a steroizilor de contrabandă.  

Astfel, după identificarea curierilor şi organizatorilor schemei infracţionale, au fost demarată faza activă a investigaţiilor, în rezultatul percheziţiilor efectuate la domiciliile şi alte imobile care le aparţin bănuiţilor fiind depistate şi ridicate produse anabolizante în formă de pastile şi fiole cu valoarea estimativă de peste 10 milioane lei, peste 60 de carduri bancare pe nume le diferitor persoane, bani în sumă de peste 100 000 euro, arme de foc şi muniţii, înscrisuri de ciornă cu menţiuni despre rulajul bănesc ilegal, precum şi 31 de telefoane mobile.

De asemenea, la domiciliul unuia dintre organizatorii infracţiunii a fost depistat utilajul destinat producerii şi ambalării steroizilor.  

Tot la domiciliul aceluiaşi făptuitor a fost depistat echipament special, care în prezent este supus examinării şi care era destinat criptării datelor informatice, bruierii şi, eventual, interceptării comunicărilor telefonice. 
 
Toate acestea demonstrează un grad deosebit de organizare a grupului criminal, în cadrul căruia au fost clar repartizate rolurile făptuitorilor, aceştia fiind extrem de mobili, utilizînd mijloace de comunicare moderne şi tehnică specială de contracarare a măsurilor speciale de investigaţii desfăşurate în privinţa acestora.  

Investigaţiile pe caz continuă, în scopul stabilirii tuturor circumstanţelor comiterii infracţiunii, identificării şi reţinerii şi altor persoane implicate în schema infracţională deconspirată.

În caz de condamnare, făptuitorii riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de pînă la 10 ani, anunță un comunicat al Procuraturii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus