Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2017-07-26/executivului-a-fost-aprobat-programul-natzional-de-securitate-transfuzionala-shi-autoasigurare-a-tza-49846.html
Data: Jul 26, 2017 (16:28)

Executivului a fost aprobat Programul naţional de securitate transfuzională şi autoasigurare a ţării cu produse sangvine pentru anii 2017-2021

Scopul Programului este asigurarea cerinţelor de siguranţă şi biosecuritate a produselor sangvine şi asistenţei hemotransfuzionale.
 
Documentul include obiectivele, direcţiile de acţiune pentru atingerea obiectivelor şi rezultatelor scontate, etapele şi termenele de implementare, estimarea generală a costurilor, indicatorii de progres, monitorizare şi evaluare.
 
Printre obiectivele specifice ale Programului se numără: menţinerea sistemului de management al calităţii în asistenţa hemotransfuzională; autoaprovizionarea ţării cu sânge şi produse sanguine; dezvoltarea continuă a donărilor voluntare de sânge/componente sanguine şi sporirea numărului anual de donatori voluntari sistematici.
 
Costul estimativ al Programului este de 562,433 milioane de lei. În prezent, în Republica Moldova sunt peste 79 mii de donatori, dintre care 80% – donatori voluntari.