Trimite e-mail | Printeaza
Politic
21.07.2017

Președintele Parlamentului a avut o întrevedere cu prim-ministrul României

Președintele Parlamentului a avut o întrevedere cu prim-ministrul României

 Parlamentul Republicii Moldova a adoptat în ultima perioadă mai multe decizii cu încărcătură patriotică greu de imaginat anterior, a spus președintele Parlamentului Andrian Candu.
 
Declarația a fost făcută la întrevederea președintelui Parlamentului cu Mihai Tudose, prim-ministrul României. Andrian Candu s-a referit inclusiv la Declarația pentru retragerea forțelor militare ruse de pe teritoriul țării, votată astăzi de Legislativ. De asemenea, el a amintit despre propagandă și intoxicare mediatică, faptul că în premieră Moldova începe să-și controleze hotarul prin instituirea punctelor de frontieră comune cu Ucraina, precum și reformele uneori dureroase promovate de guvernare.
 
Potrivit lui Candu, România este și poate fi în continuare un bun avocat al Moldovei. Cei doi oficiali au discutat oportunitatea extinderii colaborării, inclusiv la nivel parlamentar, prin delegații comune în structurile europene.
 
Mihai Tudose a subliniat că schimbările care se aprobă prin Parlament sunt schimbări aprobate democratic, deoarece aleșii poporului știu cel mai bine de ce au nevoie cetățenii țării lor. Potrivit lui, ajustarea sistemului electoral la necesitățile țării demonstrează înțelepciunea autorităților.
 
Andrian Candu, la rândul său, a menționat că avem o societate polarizată, iar această polarizare era încurajată de sistemul electoral proporțional.
 
Părțile au discutat despre dezvoltarea relațiilor interparlamentare, inclusiv pe dimensiunea diplomației parlamentare, precum și mai multe proiecte de infrastructură și energetică, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus